Villatakin uusi elämä

Minulla on pyörinyt noin 20 vuotta kaapissa tällainen pitkä villatakki. En ole takkia käyttänyt enää moneen vuoteen, mutta koska materiaali on laadukasta ja hyvin säilynyttä olen sitä makuutellut kaapissa myöhempää tuunausta varten. Tässä siis lähtötilanne:

 

Villatakki on onneksi pitkä, eli materiaalia on runsaasti. Minulla oli sellainen visio paloista rakentuvasta villatakista, jossa neuloksen suunta vaihtelee ja ajattelin nyt tähän soveltaa tätä ideaa. Toimisi myös yhdistelemällä erilaisia neuloksia esim. vanhoista villapaidoista tms. En kauheasti suunnitellut etukäteen, vaan otin sakset käteen ja aloin leikkaamaaan ja ompelemaan paloja uuteen uskoon. Tein suurpiirteisen kaavan lähinnä käsiaukkkoja varten, muuten vedin aika fiiliksellä 🙂

 

 

Sitten vaan ompelin paloja yhteen muodostaen takakappaleen, sekä etukappaleet ja ompelin ne yhteen. Hihat käytin vanhasta villatakista, mutta käänsin ne ympäri, niin että hihansuu tulikin olkasaumaan, koska halusin kapeammat hihat ja samalla lisäsin ranteisiin palat, jotta hihat olisivat pikkuisen pidemmät. Viimeistelyn tein vain tummalla saumurilangalla, koska halusin että helma on kevyt ja laskeutuva, enkä siis halunnut sinne mitään taitoksia. Tässä sitten lopputulema sekä mallinuken päällä että itselläni: